In dit blog laat ik je graag kennis maken met dingen waar ik mee bezig ben. Dat is bijvoorbeeld yoga. Misschien is dat interessant voor je, misschien ook niet, kijk maar ff. In elk geval ben ik een gezegend mens, omdat ik zelfs centjes verdien met yogalessen. En dat is leuk, je leert veel leuke mensen kennen en…met yoga leer je ook jezelf beter kennen.

Dat kan ik wel ff uitleggen als je wilt. In het kort, goed? Oke, gaan we. In de yoga spreken we vaak over chakra’s. Dat zijn 7, niet met het blote oog waarneembare, punten in ons energetische lichaam die allen voor een bepaalde kwaliteit van levensenergie staan en bij een bepaald gebied van het lichaam horen. Ben je er nog? Jeetje joh, hoe leg ik nou eenvoudig uit wat chakra’s zijn? Weet je wat, ik pik er eentje uit. Het keelchakra. Dat bevindt zich, u raadt het reeds, in het keelgebied en staat voor communicatie, het vermogen je te uiten en je stem te gebruiken.

Interessant punt. Ikzelf kan bijvoorbeeld niet schreeuwen of roepen. Wanneer er een bekende aan de andere kant van de straat loopt die mij nog niet heeft gezien (en ik hem of haar wel) lukt het mij niet om diegene luidkeels te groeten, zo van ‘hey Richard!’ of ‘joehoe Petra!’ Dan is er kennelijk sprake van een blokkade in dat keelgebied. Lullig hè..? Overigens kan ik wel heel goed brullen van het lachen. Echt joh, niet normaal. Ik lach zo hard dat mensen eigenlijk altijd omkijken. Geamuseerd of geïrriteerd. Kortom, mijn keelchakra lijkt niet helemaal in balans.

Daarom doe ik graag wat oefeningen die de doorstroming van dit gebied stimuleren. Moet je ook es doen, is heel makkelijk. Begin eens met meezingen met de radio of in de supermarkt (tip: de Boni in Zwolle heeft een superleuke playlist). Jazeker, dat is ook yoga! Een andere keelstimulator is ‘de leeuw’. Ik zal een afbeelding bijvoegen. Om redenen die je zult begrijpen doe ik deze oefening liever niet in de supermarkt.. het komt erop neer dat je op een uitademing je gezicht als het ware open spert. En ja, daar mag je zeker geluid bij maken. Graag zelfs!

 

Meer blog items