Tot nu toe red ik mij aardig, qua thuisvermaak. Valt me niks tegen. Ik heb het online sporten ontdekt, kan ik iedereen aanraden. Mijn mobieltje gebruik ik nu om mee te telefoneren, kan ik ook iedereen aanraden. Beetje praten enzo, echt leuk. En ik heb alvast een voorschot genomen op de grote ‘voorjaarsschoonmaak.’ Voor het eerst in m’n leven. Het kan verkeren.

Ik heb niet altijd goed kunnen opschieten met mijn vrije tijd. Als kind vervloekte ik de saaie zondagmiddagen. Wanneer mijn zusje en ik dan in de ‘ruzie om niks fase’ belandden luidde het advies van mijn moeder steevast: ‘Zoek elkaar dan niet steeds op.’ Geen speld tussen te krijgen. Allebei een kant op en het werd vanzelf weer koek en ei.

Deze aanpak werkt niet voor iedereen. Er hangen nogal wat beroepsvervelers rond op diverse internetfora, valt mij op. Dit soort weet elk ‘gesprek” naar zijn of haar hand te zetten. Een voetbalbericht over de nieuwste aankoop van FC Utrecht biedt voldoende voeding voor een persoonlijk conflict tussen ‘kakkerlak87’ en ‘jodeehh_for-ever.’ Inderdaad, het ging niet eens over Feyenoord en Ajax, maar dat zal deze online hooligans aan hun kale kop roesten. Want ‘jullie trainert is een bekakte tuinkabouteh met spraakgebrek’, aldus kakkerlak87, waarna jodeehh_for_ever tegenwerpt dat die van hullie ‘in de bejaardengevangenis se eige achtenaam mot gaan lope oplepele.’Best geinig gevonden trouwens.

Aartsrivaliteit houdt zich niet aan topics. Zeker nu er in de stadions zo weinig te knokken valt, moet de natuurlijke vijandigheid op afstand voortgezet worden. En dat gaat ver, want laatst kwam ik voornoemde topicbevuilers zelfs tegen op het overgangsforum van de Libelle. (Via opvliegers, nachtzweten en hormoonschommelingen zit je zo op de schommelingen in de ranglijst van de eredivisie. Ik bedoel maar).

Wat ik daar te zoeken had? Ja, hoor eens, mag ik me ook eens vervelen…?

Meer blog items