Het zijn van die hartverwarmende gestes. Dat we in een periode als deze gratis naar de filmkanalen 1 tm 4 mogen kijken. Nooit gedacht dat ik er gebruik van zou maken. Ik moet wel heel diep in een crisis zitten wil ik mijzelf om pak ‘m beet 14u ’s middags op een filmpje trakteren. Nee, film kijken doe ik straks wel weer, buitenshuis. In het Filmhuis. Laat ik dat er vooral bij zeggen.

Zo dacht ik er een week geleden nog over. Wat kan er, in crisistijd, toch veel veranderen in korte tijd. Het begon onschuldig. Tijdens het was vouwen had ik behoefte aan wat kijkplezier. Maar toen alles op geordende stapeltjes lag, heb ik ‘Bella Donna’s’ gewoon helemaal af gekeken. De tv gids noemde deze film een ‘luchtige komedie.’ In menig gezelschap synoniem voor flutfilm. In mijn gezelschap bijvoorbeeld.

Maar inmiddels is er geen houden meer aan. Eenmaal daags laat ik me gewillig meevoeren door ‘single chicks’ in ‘hilarische situaties’ die aan het einde van het verhaal eindelijk die foute ‘friend with benefits’ aan de dijk zetten en de gevoelens toelaten voor hun maatje, waar ze zo goed mee kunnen praten. Tenzij laatstgenoemde ineens gay blijkt. Een dagelijkse dosis voorspelbaarheid in deze onvoorspelbare tijd. Wat een verademing.

Trouwens, terwijl ik zit te schrijven laat ik me weer afleiden door zo’n smeu├»ge hoop gebakken lucht op Film 1. ‘Hallo bungalow’ heet ie. Moet deze film het niet al hebben van zijn pakkende titel, dan op z’n minst van de imposante sterrencast. Ik noem ff gauw een Eva van der Gucht, een Lies Visschedijk, een Roeland Fernhout en vele andere gevestigde namen. En allemaal spelen ze of hun leven ervan af hangt. Met de kennis van nu is dat misschien ook wel zo. Acteurs zijn meestal zzp’ers toch?

Bij elk project moeten ze zich opnieuw bewijzen, zelfs al is dat een flutf…sorry, luchtige komedie. Kortom, ze hebben onze steun hard nodig. Dus nee, ik ga niet stoppen met mijn nieuwe guilty pleasure, dat kan ik gewoon niet maken..

Meer blog items