Jongens, het wordt echt vervelend nu. Ik begin te Jort Kelderen en dingen te zeggen als ‘De samenleving ligt te lang plat.’ Mag ik dat zeggen of is dat ego├»stisch?

Nou verkeer ik in de gelukkige omstandigheid dat de meeste mensen die ik ken, inclusief ikzelf, niet zo idioot veel te klagen hebben over hun gezondheid. Dat is een zege, absoluut. Voor een deel (ik herhaal ‘voor een deel’) is het ook een keuze. Niet roken, genoeg bewegen, groente en vezels. Van die dingen. Tuurlijk, dit alles is geen waterdichte garantie voor een eeuwige, vlekkeloze gezondheid. Iedereen kent helaas voorbeelden van fitte mensen die toch ernstig ziek werden. Maar een gezonde lifestyle werkt nooit in je nadeel.

De saaiheid, contacten vermijden en m’n leuke werk niet kunnen doen…. het is een onnatuurlijke leefmodus. Op termijn word je daar geen gezonder mens van. Daarom wil ik net als Jort weer ‘back to business.’ Mag ik dat zeggen of is dat ego├»stisch?

Patrick wil ook graag weer indoor fietsen. Het liefst met enthousiaste deelnemers!

Meer blog items