Ben wel blij dat ie op z’n tijd de zinnen verzet hoor, daar niet van. Maar vriendlief is van het kaliber ‘alles of niets’, dus hij neemt het extreem serieus. Doet ie met al z’n nevenactiviteiten. Of ie nou tagliatelle met zalm maakt of een overkapping in de tuin…het eindresultaat moet perfect zijn. En dat lukt ook.

Met dit sterke karakter heeft meneer mij twee jaar geleden weten over te halen om samen op Bali ons duikbrevet te gaan halen. Voor iemand als ik met een aangeboren doodsangst om nooit meer boven water te komen (ik ben in een vorig leven waarschijnlijk verzopen ofzo), een behoorlijke sprong in het diepe. Ja, dank je. Desalniettemin, ‘we did it!’ Na enkele adembenemende duiktripjes (check dat bijvoeglijke naamwoord, leuk ben ik hè 😉 ) in Aziatische wateren was ik trots genoeg om dit avontuur af te vinken. En door.

Vriendlief ging ook door. Wat heet, een levensbeheersende passie bleek geboren. Het begon voorzichtig op Marktplaats, met de aanschaf van een warm, droog duikpak, eentje voor de winter. Schrok ik nog niet van. Behalve van de prijs dan (dik 300 ballen, maar zo goed als nieuw, dat dan weer wel).

Nu, zo’n twee jaar later, is de duikhonger verre van gestild. Meerdere keren per week worden er verdachte pakketjes bezorgd. Naast diverse ‘divers suits’ (3 mm, 5 mm en 7 mm dikte zijn allen blijkbaar onmisbaar) maak ik kennis met bedenkelijke attributen. Ik noem een duikmuts, duikhandschoenen, duikmasker, duiksokken (niks vragen verder), duikvinnen natuurlijk, duikcamera, duikhorloge (je zal tijdens het visjes spotten toch de tijd vergeten zeg!), duikcomputer (ook voor om de pols, maar dan om je duikgeschiedenis in op te slaan, voor 200 euro heb je al een geinig tweedehandsje) en als klap op de vuurpijl die felbegeerde duikscooter. Voor iets minder dan 1000 (euro’s, ja) is dat degelijke startersmodelletje van jou! Ik was al gestopt met schrikken.

Bovendien verdient mijn immer hard bikkelende vriend deze hobby, vind ik. En zoals ik al zei, bij hem is het ‘alles of niets.’ Hij koos voor de eerste optie, ik voor de tweede. Ik vond het best even supergaaf buiten de comfort zone, maar nu kruip ik daar weer lekker in terug. Heb ik alleen pen en schrijfblok voor nodig. En de laptop. Dat is alles!

Meer blog items