Vorige week was er eentje vol onrust. Week voor Sinterklaas en, spannender nog, stemweek voor de Top 2000! Jongens toch, heb je in december al Sint- en Kerststress, komt daar doodleuk stemstress bij.

Nou vind ik mij zelf een volbloed muziekliefhebber, tevens fervent Radio 2 luisteraar, stemstress heb ik allerminst. Ik onthou mij van stemming. Smaken verschillen nu eenmaal en dat moest maar zo blijven, dacht ik. Er hoeft wat mij betreft niet middels een stemlijst te worden afgemeten wiens smaak het populairst is. Lijkt mij drukte om niks. Zeg es eerlijk, hoe gezegend is een volk dat ruimte heeft voor Top 2000 stemstress? Ik bedoel maar.

Desalniettemin was er een week lang stemgekte op Radio 2, compleet met stemadviseurs, verkiezingscampagnes op locatie, bemoedigende woorden voor gestresste stemmers en eindeloos gehamer op het belang van jouw stem. Alsof er meer op het spel stond dan de kans dat tijdens de feestdagen onze all time favourites in iets gehusselde volgorde worden afgespeeld ten opzichte van vorig jaar.

Trouwens, direct na sluiting van de stembussen was de uitslag al bekend. In dit geval goed nieuws: Danny Vera wordt de nieuwe premier.

Meer blog items