Weet je wat ik sneue mensen vind? Hullie die roepen dat ze zich nog zo ‘jeugdig’ voelen, ondanks dat ze 50 zijn geworden. Wie het woord jeugdig gebruikt heeft wat mij betreft de pubertijd definitief ingewisseld voor blessuretijd.

Nee, ik ben niet jeugdig, maar gewoon kinderachtig. Voor mijn 50e wilde ik nog een keer iets duurs kopen wat ik niet echt nodig heb.

Bijvoorbeeld een voetbalshirt van Chelsea, met achterop de naam van mijn held, Ziyech en zijn rugnummer 22. Een damesmodelletje, want ik moet er wel twee borsten in kwijt en wil verdorie een beetje streetwise voor de dag komen als ik bijna honderd euro neerleg voor een kledingstuk met korte mouwen. €89,99 exclusief bezorgkosten, dat is geld uitgeven op eredivisieniveau. Premier League in dit geval. Bovendien komen er voor die backprint, Ziyech 22, nog 15 euri bovenop. Prima, ff doorbijten. Bestelling plaatsen, betalen en hoppa! Ik kan met gerust hart 50 worden.

Trouwens…alleen een shirt is wel wat kaal. Een bijpassend sportbroekje zou het geheel compleet maken. Kom op, nog een keer inloggen. Enkele muiklikken later ben ik een shortje rijker. En enkele tientallen ballen armer, maar dit was een mooie aansluitingstreffer. Ik doe weer mee, heb mezelf beloond met een fraaie score.

Goed, orde van de dag. Al stofzuigend voel ik me best wel een beetje ‘man of the match’, ik glunder me wild. Man, wat ben ik stoer! Desalniettemin gaan mijn gedachten terug naar de webshop. Dat lichtblauwe uitshirt van Chelsea vind ik minstens zo mooi eigenlijk…en ik zat zo lekker in de wedstrijd. Maar ik heb al twee dingen besteld, dus ja..

Ja, dus wat?! Mijn innerlijke stem heeft een punt. Het is een memorabel debuut, maar ik ben wel erg snel tevreden. Waarom ga ik niet voor een hattrick? Juist, stofzuiger aan de kant en opnieuw, voor de derde keer inloggen op de sportshirt discounter. Discounter? Ze hebben wel humor daar. Goed, niet teveel bij nadenken. Als een ware routinier klik ik het het betreffende uitshirt aan, met taille, met borstruimte, met Ziyech. Mijn derde goal is in the pocket!

Met wat ererondjes om de tafel vier ik mijn score. Een hattrick!

En dat in blessuretijd…;)

Meer blog items