Drentelend voor het bierschap van de super lachen de speciale biertjes me vriendelijk toe. Ik glimlach deze keer eens terug. Dat hebben ze wel verdiend, na al die mooie herinneringen. Met name IPA en ik hebben een turbulent, maar liefdevol verleden. We leerden elkaar kennen in onze, tijdens de eerste lockdown helaas gesneuvelde, stamkroeg.

Weet je nog IPA? De barman stelde ons aan elkaar voor en het was liefde op het eerste gezicht. We werden onafscheidelijk. Althans daar, aan de bar. Door de week konden we elkaar best missen. Had ik dingen te doen enzo en jij hield je dan lekker rustig. Soms haalde ik je in huis, maar dan wilde het niet echt knetteren. In het weekend, samen aan de bar, daar was de magie. Oh zeker, mede onder invloed van de omstandigheden. Die vrolijke, gastvrije barkeeper bijvoorbeeld, die jouw glas extra mooi oppoetste en een klein schaaltje knabbels naast je zette. Noemde hij ‘de vrolijke noot’, weet je nog? Of we bestelden warme nacho’s met kaas, was jij ook niet vies van.

En jij weet vast nog dondersgoed dat ik na ons eerste lipcontact wel eens prevelde dat ik het deze avond niet te laat zou maken. Je bleef me dan onverminderd breed toelachen. Gelijk had je, want jij wist natuurlijk wel beter. Enkele bestellingen later was het ‘point of no return’ bereikt en stonden we te dansen op van die vage, ondansbare jaren 70 punk die ze daar voor de grap wel eens draaiden.

Hoewel, we? Jij danste lang niet altijd mee. Vaak bleef je me half leeg vanaf de bar aankijken. Hoofdschuddend. Of leek dat maar zo? Wanneer de lichten dan aan gingen, zag ik dat de barman je al had meegenomen. ‘Stond erbij als een dooie pier’, luidde de verklaring. Sorry IPA. Tijd om de rekening te betalen. De eerste. Die tweede kreeg ik later en bestond uit enkele nadrukkelijke souvenirs van jou: droge mond, bonkend hoofd en ‘waarom heb ik mijn panty nog aan?’ Weet je nog? Oh nee, daar was jij nooit meer bij..

Jeetje IPA, ik heb ’t allemaal zo gemist man. Zullen we het gewoon nog es proberen samen? Kom hier, ik neem je mee naar huis. Dan gaan we samen dansen.

Meer blog items