Het begon zo onschuldig. Op een willekeurige fanpage van Ajax werden foto’s uit 2016 gedeeld van ‘the Wizard’ (je weet toch, één van de geuzentitels van Hakim Ziyech, tegenwoordig werkzaam bij het Britse Chelsea). Mijn omgeving is zo onderhand wel op de hoogte van mijn uitzonderlijke zwak voor deze tovenaar, dus ik ging even kijken. Laat mij lekker, ik was trouwens niet de enige.

Zo reageerde een volledig gesluierde chick met een puntige tovenaarshoed (spannende profielfoto, kan niet anders zeggen): ‘I am the wife of the Wizard!’ Best lollig. Maar ik ben lolliger en schotjes voor open doel laat ik zelden liggen: ‘Nice to meet you, I’m his mistress :)’ Vond ‘m zelf donders geestig. En vele reaguurders met mij. Al trof ik tussen de schater emoticons ook een eenzaam d:(nderwolkje aan. Afkomstig van Amal, de tovenaarsdame in kwestie. Tja, smaken verschillen. En weer door. Denk ik dan.

Wat heet, Amal bleek niet te stoppen. In vloeiend Arabisch (sorry, mijn talenknobbel schiet tekort voor die prachtige tekens, maar de vertaalfunctie wond er geen doekjes om) maakte ze me duidelijk dat ik ‘verdorven vrouw mens’ ben en dat mijn hand er wordt afgehakt. Rechts of links bleef onvermeld. Mocht ik misschien zelf kiezen, wie weet.

Mijn hemel zeg. ‘Ik maakte een grapje! Just kidding. Ana faqat’ amza.’ Ja, ik heb m’n huiswerk gedaan Habiba. Trouwens, wie begon er nou met geinen, zij toch? Tenzij ze serieus ‘de vrouw van’ is, want dan ben ik echt een… ‘Kech!’ Aldus Amal. Aan het adres van ondergetekende. Een regelrechte uitnodiging voor een ordinaire catfight dit.

Nou, kom maar op dan, ik heb een retestrakke bitchclap in huis. En daar heb ik maar één hand voor nodig…;)

Meer blog items