Vorige week werd ik weer eens geconfronteerd met één van mijn levenslange verbazingen. Handtasjes. Dat wil zeggen, vrouwen met handtasjes. Specifieker, vrouwen met handtasjes op een jaren 80 feestje. Wat ik eigenlijk bedoel,… vrouwen die op een 80’s dance party dansen met een handtasje om. Of aan. Of vast.

Chciks, please! Dat ziet er stom uit. Het maakt je oud, suf en stijf en misschien is het sowieso handiger om thuis te blijven als je op zaterdagavond allerlei onmisbaarheden bij je meent te moeten dragen. Voor alle helderheid, ik maak vandaag geen vriendinnen, alleen een statement.

Wie the fuck heeft dansen met een tasje überhaupt verzonnen? Wie leek het een briljant idee om uit je dak te gaan op ‘Take on me’ en ‘Highway to hell’* met zo’n kruislings voorlangs slingerende (nep) Gucci, Valentino, Calvin Klein of H&M? Niemand? Was ik al bang voor.

Want het meest idiote is… ik zie NOOIT iemand iets uit zo’n tasje halen. Dus wat zit er in hemelsnaam in? Goed boek voor in de danspauze? Spelletje Pim Pam Pet voor aan de bar? Je kinderen? Al sla je me dood. Dát kan trouwens prima met zo’n ding. Net als de draagsters zelf lijken die buidels tegenwoordig een stuk forser dan in de roemruchte 80’s. Had ik al gezegd dat ik hier niet ben om vriendjes te maken? Oké, dan is het goed.

Maar serieus joh, ik bedoel, je sleutels bewaar je in de jas bij de garderobe. Pinpas, handje tampons en een lipstickje zijn zo weggewerkt in je kontzak. Of je beha desnoods.

Een schoon slipje dan? Bezoekers van 80’s feestjes zijn tenslotte vaak boven een zekere leeftijd, ongelukje zit in een klein hoekje….uitbundig dansen, vochtverlies. Wel es wat over gelezen. Aan de andere kant, ook een slip neemt niet zoveel plek in dat je er zo’n boodschappentas voor nodig hebt. Toch? Ja daag, die grap maak je maar lekker zelf, ik heb inmiddels genoeg vijanden.

Dus misschien moet ik me maar weer nederig in het boetekleed hijsen en voor de eerstvolgende 80’s verantwoorde danceparty ook zo’n zinloze wijvenbuidel aanschaffen. Gaan we met z’n allen in de ‘handbag moshpit’ lekker los op ‘Paradise City.’ Best zin in eigenlijk…

  • * Ja wijsneus, ik weet het, ‘Highway to hell’ komt uit 1979, is dus officieel niet 80’s verantwoord. Moet je ruim zien, als handtasjes mogen, mag ‘Highway to hell’ zeker!

Meer blog items