De sociale leegte van de afgelopen tijd heeft me toch maar mooi een handvol nieuwe relaties opgeleverd. Gewoon door wat vaker te gaan groeten op straat. Beetje hoi’en, glimlachen of zwaaien naar mensen die ik regelmatig tegen kom en als er terug wordt gegroet heb je een nieuwe groetrelatie. Simpel.

Iedereen heeft ze, verbintenissen met de medemens die louter bestaan uit ‘Hoi’, ‘Goeiemorgen’ of ‘Wat een rotweer hè?’ Aangezien ik zelf op verschillende locaties werk, heb ik intussen een aardige verzameling groetvrienden. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik loop heus niet zomaar bandeloos met iedereen rond te groeten. Absoluut niet, met mijn meeste groetvriendschappen wissel ik meer dan één lettergreep uit! Dat gaat van ‘Hoihoooi!’ tot zelfs ‘Hey goedemorgen!’ vergezeld van een brede glimlach en/of opgestoken hand. Dat zijn de krenten uit de groetpap, word ik gelukkig van. Daarnaast ben ik zeker niet vies van iets kortstondigs, zoals een incidenteel, luchtig hoofdknikje, zonder geluid. Een zogenaamde groetscharrel, leuk voor erbij.

Ach, weet je, ik heb een groot hart en durf ook risico’s te nemen. Dan verras ik een potentiële groetpartner met een ingetogen lachje en wacht rustig af wat de andere partij doet. Soms ontstaat er een duurzame groetband of een oppervlakkige zwaaiflirt en net zo vaak ontstaat er niets. Afwijzingen horen erbij. Ook in de groeterij.

Net als onvermijdelijke ‘break ups.’ Een groetliefde kan voorbij gaan of een prille zwaaiflirt laat ineens niks meer van zich horen… Pijnlijk. Zeker wanneer je groet-ex dan wel met een nieuw kletsmaatje op fietst en jou niet meer ziet staan. Of fietsen. Niet te lang kniezen, volgende keer gewoon heel uitbundig zwaaien naar een willekeurige fietser achter hem/haar. Dat zal hem/haar leren! Alsof je voor de neus van je overspelige ex met je nieuwe ‘friend with benefits’….dat idee.

Echt hoor, groet-dating is één groot spel en jij bepaalt de regels!

Greets with benefits…;)

Meer blog items