Net als andere menselijke vaten vol tegenstrijdigheden ben ik altijd op zoek naar balans en rust in mijn hoofd. In dat kader raadde iemand mij de video talks van Tijn Touber aan. Spijker op z’n kop. Tijn is een leuke, innemende, opgeruimde, inspirerende man. Geen straf om naar te kijken en te luisteren. Zoek maar es op, Tijn Touber. Veelvuldig gedaan afgelopen jaar. En het hielp. Elke ochtend begroet worden op z’n Tijns (‘Goedemorgen. Mooie. Lieve. Mensen.’) en daarna van huis fietsen op z’n Tijns. Innemend, opgeruimd en geïnspireerd. Met een Namasté glimlach van heb ik jou daar, knikkend naar al die mooie, lieve mensen op m’n pad. Zelfs de wegpiraat die me dagelijks net niet van de sokken rijdt, liet me onberoerd. ‘Het is oké, hij heeft z’n chakra’s nog niet in balans’, dacht ik dan.

Over balans gesproken…een maandje terug kreeg ik opeens de rillingen van ‘Goedemorgen. Mooie. Lieve. Mensen.’ Ik had tegenwicht nodig, Tijn moest even on hold. Toevallig of niet* ging ik diezelfde maand op vakantie naar een best warm land en daar sloot ik facebook vriendschap met een uiterst vriendelijke, ruige bink. Heavy metal drummer van beroep. Daags erna likete ik de pagina van zijn band en bekeek op m’n gemak wat van hun videootjes. Het lijntje tussen muzikaliteit en extreme geluidsoverlast bleek dunner dan ik dacht en het Paard van Troje galoppeerde vrolijk m’n algoritme binnen…

Want sindsdien word ik tijdens mijn ochtendlijke scrollsessies geteisterd door een parade aan foto’s en ‘liedjes’ van lelijke mannen die grunten dat de wereld niet deugt. Volgens hullie is het in de hel stukken gezelliger.

En dat doet toch iets met me. Ik zie ineens geen mooie, lieve mensen meer op straat. En de motherfucker die me elke dag van de sokken probeert te rijden moet dat tegenwoordig bekopen met een middelvinger. Echt joh, van de week stond ik in zwaar opgefokte toestand midden op de weg te googelen op ‘huurmoordenaar.’ Het is weer tijd voor Tijn.

Nee, de zoektocht naar mijn uitgebalanceerde zelf is nog niet ten einde, maar ooit zal ik haar vinden. Die Mooie. Lieve. Motherfucker…;)

*Tuurlijk niet

Meer blog items