Goed, wij hadden dus quality time afgesproken, vriend en ik. En zo belandden wij op het Assendorperplein, het terras van De Nieuwe Keuken. Relaxte tent, relaxte locatie, relaxt personeel, relaxte stoelen en relaxte klanten. Meestal wel…

Het is niet druk, maar vier stralend glimlachende dertigers blijken niet te beroerd om de terrasbezetting te komen upgraden. Twee dames, twee heren, kekke zomerjurkjes, Mr. Marvis shorts, jaloersmakend wit overhemd, schuin omgeknoopte trui (zie ik voor deze keer door de vingers) en smetteloze sneakers. Tot zover niks aan de hand. Na wat vrolijke begroetingen quality timen we nietsvermoedend verder. ‘Nog twee van de tap graag. Mooi, thanx!’

Inmiddels drinkt het aan de viermanstafel ook lekker aan. Gezellig. Ze worden wat luidruchtiger. Prima. Ze krijgen een discussie. Kan. Over de boeren. Jammer. De heer met de roze broek neemt het hoogste woord. Kijk, dan beginnen we dus een serieus probleem te krijgen…ik vooral.

Ik ben namelijk zwaar allergisch voor mensen met het hoogste woord. Allergisch ja, als in: spontane jeuk, vlekken, puistvorming. En moordneigingen. De hoogste woordenaar in kwestie hanteert het mantra ‘Het zijn allemaal terroristen!’ Heb ik hem nu al vijf keer horen zeggen en gezien het volgende blad bier richting hun tafel is dit pas het begin…

Vriendlief voorziet mij intussen van de laatste nieuwtjes op transfergebied.

Vriend: ‘Henk Veerman gaat weer naar Volendam!’

Ik: ‘Leuk, kan ie op de fiets naar z’n werk.’

Roze Marvis: ‘Gewoon kutterroristen!’

Vriend: ‘Die Arjen van der Heide zeg, van Heerenveen naar Roda j.c.!’

Ik: ‘Wist ik allang joh…!’

Roze Marvis: ‘Pure terreur!’

Vriend: ‘Erwin Mulder! Naar Go Ahead Eagles!’

Roze Marvis: ‘Dood met dat volk!’

Ik: ‘Krijg hier echt moordneigingen van, weet je dat?!’

Vriend: ‘Hoezo? Mulder moet ook door met z’n leven.’

Ik: ‘Ja, hij wel, maar die roze eikel daar….’

Vriend: ‘Shit joh, je zit onder de uitslag. Niet aan krabben, kom, we gaan!’

Terwijl vriendlief me zachthandig meesleurt ontloopt verderop iemand ternauwernood  de doodstraf.

Meer blog items