Goed, een slaaptalent ben ik nooit geweest, maar sinds de intrede van het fenomeen overgang is een stabiele nachtrust minder vanzelfsprekend dan ooit.

Het meest onuitstaanbare daaraan is die late night koffiedrinkende, avonden op z’n mobiel scrollende, workaholische brok testosteron (ook op leeftijd!) naast me: Dat muteert naar een ronkende, piepende, pruttelende massa zodra hoofd en kussen elkaar gevonden hebben. Doet ie z’n best niet voor.

Kom ik aanzetten, met m’n magnesiumvoetenbadje, kalmerende ademoefeningen, kopje kamillethee, meditatiemuziekje, mobiel al weggelegd…allemaal voorbereidingen om die felbegeerde nachtrust te pleasen en bijna tot stalkens toe na te jagen.

In al m’n naïviteit kruip ik dan vol verwachting m’n bed in. Inderdaad, naast die comateuze piepmachine. Klaar om te slapen tot ik erbij neerval, kom maar op, ‘Give it to me baby!’

Juistem, forget it. Al wat komt, geen slaap. Conclusie: Ik wil te graag. Dat schrikt de nachtrust waarschijnlijk af. Kan ‘m geen ongelijk geven ook. Ga maar na, wij (chicks op leeftijd) lopen ook niet warm voor kalende leeftijdsgenoten in Café de Hetebrij die met zo’n nadrukkelijke ‘ik wil neuken’ of erger ‘ik wil een relatie’ –sticker op hun voorhoofd rondlopen. Wel dan? Nee, beetje ‘hard to get’ vinden we veel aantrekkelijker.

Door schade en schande wijs geworden, weten we dat je ook als vrouw nooit te graag moet willen. Die ene aantrekkelijke of gewoon fucking sexy man hoeft niet te weten dat je met hem in gedachten ligt te kwijlen in je bed en z’n facebook pagina helemaal tot in den beginne hebt doorgescrolld. Tuurlijk deed je dat, jij bent ook maar een mens. En weet je wat je ook deed? Alle pagina’s aanklikken van chicks waar ie mee op de foto staat en opgelucht ademhalen dat het maar een zusje, nichtje of collega bleek. Geeft niet, maar dat gaat hij NOOIT te weten komen, je wilt ‘hard to get’ blijven lijken…

Kortom, ik moet mijn zo begeerde nachtrust niet pleasen, maar teasen. Dus weg met die belachelijke voetenbadjes en watervalmuziekjes en gewoon cool doen, alsof mijn leven zonder hem compleet genoeg is. Verlangen naar lekker slapen is tenslotte niets anders dan verlangen naar een lekkere man. Of vrouw, of whatever.

En een vrouw in de overgang met gierende hormonen verlangt elke nacht hartstochtelijk naar één ding……nou ja, twee dingen misschien…

Meer blog items