Buikloop dus. Klinkt als ziek zijn. Dat ben ik niet, maar word ik hier wel van. Ziek van de lauwe thee. Ziek van de slappe bouillonnetjes. Ziek van de droge beschuitjes met een onbeduidend laagje appelstroop. Ziek van de geprakte banaan. En strontziek van het gebrek aan cafeïne. Elke voorzichtige poging tot koffiedrinken haalt mijn darmpjes namelijk acuut uit de sluimerstand en maakt een gehaast weerzien met de toiletpot en een déjà vu met bedorven caramel zeezout vla (ja echt, dat bestaat, nooit gegeten, gaat nu ook zeker niet meer gebeuren) onvermijdelijk.

Goed, naast de zouteloze theetjes, nepsoepjes, droge beschuitjes en bananensmurrie gedraag ik me als racekaklijer het beste verstandig, wil ik de kledderstront in kwestie zsm de mond snoeren. Saillant detail is dat mijn buikloopaanval weer net in het weekend valt en dan beraamt een mens wel eens diarree onvriendelijke plannen, zeg maar. Zo hadden vriendlief en ik een paella met mosseltjes en chorizo op stapel staan en zouden we biertjes gaan drinken bij Jack’s Music Bar onder het genot van een lekker stukje live lawaai. Echt zo’n zin in gewoon.

Vooruit, die paella kunnen we vervangen door rijst met een beetje witvis en doperwtjes ofzo. En voordat we de stad in gaan zorg ik dat m’n darmen helemaal leeg zijn, dan is er geen enkel pro… ‘Zeg, hou es op!’, sommeert vriend, terwijl ie een Vedett IPA aan z’n mond zet en mij nog maar es een jasmijntheetje toeschuift. ‘Heb er een lepeltje honing doorheen geroerd.’ Juistem, thee met honing als hoogtepunt van mijn zaterdagavond, moet niet gekker worden.

Wordt het wel, want na het eerste slokje beroepen mijn darmen zich wederom op hun vetorecht. Run baby run! Gekletter, gespetter, het onheil spat zelfs terug tegen de afzender. Onder de douche dan maar ff. Een warme troost. Genietend van de weldadige stralen voel ik helaas de onderbuikse stroom nogmaals aanzwellen… Ontkennen helpt niet. Verstandig als ik me nu meteen weer, naakt en nat, richting de plee haast. Ach, verstandig zijn, ik vind het zo’n overschat fenomeen. Met m’n voet schuif ik het deksel van het doucheputje…

Meer blog items