Sinds een kleine week ben ik wat hoesterig, rillerig en kouwelijk met hier een daar een hittegolf. En ik nies heel vaak. Zomaar ineens. Normaal zou ik dit soort oninteressante gegevens achteloos afschuiven op heersende griep, instabiel kutweer of die eeuwige overgang, maar ook ik lig op een stierlijk verveelde zondagochtend in bed wel es te googelen op minder voor de hand liggende termen als ‘de spirituele betekenis van niezen.’ Dit leerde mij dat niezen het ‘loslaten van emotionele ballast’ symboliseert. Dus als niezer ben ik gewoon heel goed bezig. Thanx Google!

Toen had ik mijn mobiel weg kunnen leggen. Deed ik niet, mijn oog viel namelijk op een pagina waarvan ik de naam inmiddels weer heb weggeniesd, maar die me wel iets heel boeiends vertelde…. Out of the blue niezen is namelijk een telepathische reactie op iemand die bezig is aan jou te denken.

Ik legde mijn mobiel alsnog weg, maar het zaadje was natuurlijk al geplant. Wat een fucking spannende openbaring zeg! Verkoudheid en griep zullen nooit meer hetzelfde zijn. Al lig ik te bibberen onder de dekens, hang ik met 40 graden boven de pot, zodra er een niesaanval bij komt kijken, ben ik gewoon heel belangrijk voor iemand! Al weet ik natuurlijk niet precies in wiens kop ik zit, wie mij zo aan het missen is, maar dat lost mijn levendige fantasie wel op…;)

Oké, eerlijk is eerlijk, deze spirituele wijsheid werkt natuurlijk ook andersom. Dus word jij toevallig geteisterd door niesbuien, dan voel ik me sowieso (mede)verantwoordelijk en hoop ik dat mijn telepathische ‘sorry’ jou bereikt…

Meer blog items