Gekut altijd, bij de Jumbo aan de Assendorperstraat. Kan ik opeens de potjes tuinkruidenbouillon niet vinden. Waarom ligt zoiets niet gewoon bij de afdeling bouillon, naast de blokjes en de soepjes? ‘Misschien moet u even bij de Jumbo aan de Veemarkt kijken?’ Het vakkenvulmeisje lacht er niet eens bij. Laat maar zitten, ik verkruimel thuis wel een blokje, als het zo moet…

Maar er gloort hoop…Bij de groente afdeling tref ik een vriendelijke dame met een dienblad en ze vraagt (ja, echt) of ik een stukje chocola lust. Lachen dit, een koe vragen of ie gras lust. Oké, die aardige dame van het Cote d’Or promotieteam kent mijn zwaktes natuurlijk niet, maar het feit dat ergens twee borsten aan zitten… ‘Hij is lekker hè?’ glimlacht ze als ik hoorbaar en waarschijnlijk ook zichtbaar genietend het brokje melk met caramel zeezout sabbelend soldaat maak. ‘Hmmm, oh my…’weet ik zwijmelend uit te brengen. ‘Heerlijk, al die reacties!’ lacht de vrolijke dame met de dito baan. ‘En bij aankoop van deze smaak maak je kans op een jaar lang gratis chocola!’ Een hysterisch gilletje verlaat mijn keel voor ik er erg in heb. ‘Kans op hè!’ verduidelijkt de promodame nog, maar ik ben al vertrokken.

Totaal in de wolken graai ik wat tussen courgettes en paprika’s, af en toe opgeschrikt door orgastische kirretjes van andere gelukszoeksters in de gratis chocoladehemel. Ik hoor slechts één dissident. ‘Nee, dank u, ik hou niet van chocola.’ Een vrouwenstem. Ja, echt. Jemig joh, wat mankeert haar dan? Anderzijds, wel mooi een concurrent minder. Desalniettemin zullen er nog miljoenen kaapsters op de kust blijven, dus hoe groot is nou echt mijn kans op… De moed zakt me heel even in de schoenen.

Ineens krijg ik een helder moment: Ik had een paar maanden terug via zo’n overzees Ali Babba bedrijf twee leather look leggings besteld. Een zwarte en een blauwe, maat S. Liggen nu werkloos in de kast, want ze passen me niet. Nee, ik kan er in zwemmen.. Terugsturen wil Ali eigenlijk niet, iets met CO2 uitstoot, dus ja, wie ben ik om dan…

Daarom bij deze: Je mag ze hebben tegen een vergoeding van, (gezien mijn status van grootverbruiker zal ik je matsen) een kwartaal lang gratis Cote d’Or caramel zeezout.

Ik meen dit dus hè. Laat het me weten, ze zijn serieus gaaf en ongebruikt. Het is heerlijke stof en ze zouden lekker strak moeten zitten, maar dat kan ik je dus niet laten zien…

Meer blog items