Goed, zoals iedereen heeft kunnen lezen leeft Hakim (ja, ik weet ‘t…en je hoeft dit niet te lezen hè!) in onmin met z’n oudste broer. Een hele tijd al. Die oudste broer zag het als zijn levenstaak om de jonge Hakim te begeleiden en te motiveren op de lange, zware weg naar de professionele voetbaltop. Ergens onderweg raakten de broers dus gebrouilleerd en sindsdien heeft de beste man blijkbaar een nieuwe levenstaak. Z’n succesvolle jonge broertje pikzwart maken via de sociale kanalen.

De ins en outs van voornoemde ‘brouillage’ gaat ons geen reet aan, maar ook ik kon het niet laten om de Insta pagina van de oudste Ziyech te bekoekeloeren. Werd ik geen blijer mens van. Deze man pist niet alleen azijn, hij drinkt ’t ook op, aan dat in en in zure gezicht te beoordelen. Joh, wat maakt die gast het zichzelf moeilijk.

Weet je, ik zou niet eens weten hoe ik gebrouilleerd moet raken. Echt niet. Ten eerste moet je ruzie hebben gehad. Dat alleen al, ben ik een muts in. Ik word hooguit flink pissig, roep een keer GVD, knal een deur dicht, zeg sorry, accepteer sorry en dat was het dan, iedereen weer blij. Meestal.

En dan nog wat, ik kan zelf niet functioneel schreeuwen en ik kan er ook niet tegen. Wanneer iemand anders echt, stemverheffend kwaad op me is, put ik me per direct uit in excuses. Dan heb ik namelijk sowieso iets geflikt wat niet door de beugel kan. Mensen schreeuwen nooit zomaar tegen mij. Nee echt, doen ze niet, vermoedelijk omdat bijna iedereen aanvoelt dat ik daar niet tegen kan. Waarvoor dank.

Voor een paar dames uit m’n verleden was ik overigens meer dan de moeite waard om tegen te schreeuwen. Zij vonden me stom. En dan rond ik het netjes naar beneden af. Laat ik het zo zeggen… Ik heb enkele minder smaakvolle akties op het gebied van vriendschappen en relaties op m’n kerfstok en dat is me destijds op een paar niet mis te verstane scheldpartijen komen te staan. Terecht misschien.

En ach, ik heb daar, behalve een dozijn aan synoniemen voor het oudste beroep ter wereld, niks aan overgehouden. Terugschelden doe ik niet, dus een brouillage blijft uit. Kan met de dames in kwestie zo weer een biertje drinken. Voor de zekerheid laten ze hun vent dan ff thuis, want in het verleden is gebleken dat we dezelfde smaak hebben…

Meer blog items