Afgaande op mijn algoritme op de socials draait mijn leven voornamelijk om voetballers, relatiegezeik en dondersflauwe humor van het kaliber ‘hilarische Marktplaatsgesprekken.’ Hier en daar afgewisseld met reclame voor fucking kekke laarzen en krankzinnig duurzame yogamatten. Oh ja, en natuurlijk de diverse chocoladebezorgbedrijven.

Offline heb ik wel degelijk diepgang en dat weet mr. Algoritme heus wel. Blijkbaar slaat ie me daarom de laatste weken steeds harder om de oren met artikelen over ecologische verzorgingsproducten en natuurlijke schoonheid (lees: de oproep om GEEN make up meer te gebruiken). Volgens de Ecologische bleekneuzenmaffia zou mijn pure persoonlijkheid dan beter tot uiting komen.

Wat een misselijke steek onder water zeg. Want als ik ’s ochtends naturel voor de spiegel sta, kalk ik als de donder een lijntje onder en boven m’n ogen. Mijn natuurlijke, lage oogopslag heeft dit staaltje optisch bedrog nu eenmaal nodig om niet de gehele dag bloot te staan aan opmerkingen als ‘Zou je niet es op tijd naar bed gaan?’, ‘Zeker flink zitten zuipen gisteren?’ of de gewaagde dijenkletser ‘Hey psst, mag ik vijf gram White Widow van je?’ Een als grap vermomde belediging. Chapeau, dat dan weer wel.

Nee echt, zonder een klein likje maquillage breng ik nog geen vuilniszak naar de ondergrondse, neem ik geen telefoon op, durf ik zelfs mijn trouwe kat niet recht in z’n liefdevolle ogen te kijken. Wanneer ik mijn naturel breder trek tot vol ornaat (kom op, we staan allemaal wel es naakt voor de passpiegel) popt er wat mij betreft ook geen beauty op. Tenzij maatje uitgehongerd catwalkmodel nog steeds als schoonheidsideaal geldt, dan ben ik leuk op weg. Ja, mensen ik moet wat aankomen, dat is mooier en gezonder, weet ik, wordt aan gewerkt.

Gaat wel es mis. Zo hing ik gisteren onverhoopt boven het toilet wegens een overdaad aan tortillachips met cheddarkaas. Normaal zijn wij dikke maatjes (haha, LOL), stapelgek op elkaar, maar ‘too much love will kill you’ blijkbaar. Dan wil ik serieus ff dood, want kotsen is kut en hoe natural beauty is braakliggen boven de pot nou eigenlijk? Daarom.

De conclusie is duidelijk, mijn natural beauty, daar zou je je hond nog van af trappen. Zeker daar de gemiddelde Sint Bernhard mij met gemak verpulvert. Kom ik niet meer bovenop. Ach, ben ook niet voor niks een kattenmens…

Meer blog items