Die hitte heeft zo z’n vermakelijk bijvangsten, denk aan hitsige nepprofielbezitters op social media. Eén van mijn onuitputtelijke muzes.

Het is vrijdagmiddag en ik zit te zweten in een stadsbus van Keolis. In Almere. Jongens, ik kan het uitleggen, het is niet wat je denkt. Geen idee wat je denkt trouwens, maar ik ben op weg naar een yogaweekend, met als uitvalsbasis het van der Valk Hotel. In datzelfde Almere. Deze gegevens laten het spirituele vuur wellicht niet direct bij iedereen oplaaien, maar de omgeving biedt voldoende groene natuur waar het prima zonnegroeten is. Schoonheid moet je soms ook willen zien, wij yogi’s kunnen dat. Willen dat. Proberen dat in elk geval.

Goed, stadsbus, Almere. Spiritueler wordt het voorlopig niet. Luxer wel, want er ligt een grote kamer met kingsize bed en een dijk van een badkamer op me te wachten, inclusief bad waarin je baantjes kunt trekken. Verwennerij pur sang, de rest is bijzaak.

Eerst nog een poosje broeien in een schuddende Keolis, dus alle tijd om de socials te checken op actuele nonsens. Kijk es aan, een chatbericht van Sõren-Erikson, een breedgeschouderde chirurg uit Denemarken, wil ie doen geloven: ‘Hi babe!’ Zucht. Vooruit, heb toch niks te doen, dus hij krijgt een ‘Hi’ van me terug. Zijn beurt: ‘You’re so pretty.’ Hij zou me nu es moeten zien met m’n bezwete, opgezwollen smoelwerk en uitgelopen mascara, maar goed: ‘Thanx man!’ Hij weer: ‘I’m so hot…’

Ach, beetje opgewonden, gebeurt ons allemaal wel es op vrijdag, zo na de middagboterham, ook Sõren-Erikson, maar wat heb ik daar mee te m… Wow! Is die echt van hem? Kan iets met de belichting van de foto te maken hebben, maar dit uit de kluiten gewassen lichaamsdeel (pfff, dacht dat ik wat gewend was, met m’n grote bek) lijkt me vooral wat aan de getinte kant voor een blonde Deen. Geloof er geen zak van, word genaaid waar ik bij zit.

Prima joh, jij mij in de zeik nemen, ik jou keihard terug naaien: ‘Me too, I’m very hot!’ Geen woord van gelogen, ik word hier tenslotte zowat levend geroosterd, dus wat dat betreft… Sõren: ‘Wanna make you sweat babe…’ Niet meer nodig: ‘Already very sweaty, my friend…’, aldus ik. Neemt mijn Sõrende Deen geen genoegen mee: ‘Are you wet?’ Meneer zit lekker in de wedstrijd.

Ik niet meer, word er zelfs uit gehaald. Bij halte Walt Disneyplantsoen, daar mag ik uitstappen. Tien minuutjes lopen nog naar van der Valk. Uit pure opwinding zet ik het op een rennen. Zo’n zin om dat bad te laten vollopen… ‘Let’s get wet, even more!’

Meer blog items