Chillen in de stad en dan zijdelings getuige zijn van een kansloze date tussen twee dertigers. De aantrekkelijke ‘girl next door’ (Sanne, Myrthe of Kim, je kent haar wel) heeft het zwaar tegenover een onvervalste Jan Diederik (die hoef ik niet uit te leggen hè?). Hun samenzijn grossiert in oorverdovende stiltes, door merg en been.

Het gesprek dat ze niet voerden schrijf ik bij deze graag voor ze uit. Wat had ik met terugwerkende kracht graag in haar schoenen gestaan…

‘Laten we anders naar een cafeetje gaan ofzo. Beetje kletsen, wat te snacken erbij.’

 • Nee nee, deze jongen houdt niet van halve maatregelen.

‘Maar het is onze eerste date, we moeten elkaar nog leren kennen…’

 • Oh, ik laat me niet zomaar kennen. Daarin verschil ik van andere boys!

‘Aha.’

 • Bovendien ken ik de eigenaar van deze toko, dus ik heb het beste tafeltje geregeld….

‘Ik voel me hier niet zo op m’n gemak, eerlijk gezegd…’

 • Probeer je nou gewoon te ontspannen. En ik trakteer hè!

‘Nou ja, daar gaat ’t me niet om…’

 • Zeg, las ik in je profiel dat je van vis houdt?

‘Ach, lekker bakje kibbeling af en toe…’

 • Kijk, ze hebben hier bijvoorbeeld een exquise zalm, of een dorade, ook een leuk klassiekertje voor beginners… Maar wil je een echte delicatesse ervaren, dan ga je voor de kogelvis op een bedje van mierenchutney! En niet naar de prijs kijken hè, money doesn’t matter tonight!

‘Ik weet ’t niet hoor…’

 • Ik weet ’t wel. Jij laat jezelf vanavond lekker verwennen en ik betaal!

‘Oké…’

 • Goedzo meisje! Leg je je telefoon ff gezellig weg?

‘Momentje, ff iets regelen. Ik ga mezelf namelijk lekker laten verwennen vanavond en jij betaalt!’

 • Zo mag ik het horen meisje. Weet je al wat ‘t gaat worden?

‘Ja! Ik ga voor de gespierde neger op een bedje van Auping.’

 • Maar…

‘Nee, geen voorgerecht.’

 • Maar ik zie nergens…

‘Ik moet gaan, je krijgt wel een Tikkie van gigoloservice mr. Perfect.’

Meer blog items