Tuurlijk, een ex is niet voor niks een ex. Maar op een bepaalde manier ben ik dol op mijn exen. Ik kan altijd bij ze terecht, ze vinden namelijk niks raar. Zelfs mij niet.

Met name die ene gekke ex en ik hebben dat soms. Dan is het weer zover. Wat is dan weer zover? En hoever is dat dan? Dat weten wij ook niet precies, maar we snappen elkaar.

Nou hang ik er al een poosje wat grillig, onvoorspelbaar, labielig bij. En momenteel is vriendlief met z’n duikmaten de Franse grotten aan het verkennen en onze spinnende grote huisliefde legde twee maanden terug het loodje, dus thuis is er geen levend wezen voor handen om tegenaan te schurken.

Op zo’n moment is een ‘alarmerend appje’ naar mijn gekke ex (‘Ff bellen zo?’) genoeg. Hij belt me per omgaande.

‘Is het weer zover?’

  • Yep

‘Dacht ik al.’

  • Ja, ff kut nu.

‘Hier ook.’

  • Oh…

‘Tja, is ff niet anders.’

  • Koffie doen ?

‘Sta strak van de koffie joh.’

  • Biertje?

‘Lijkt me verstandiger.’

  • Dansen?

‘Nog beter!’

Nooit spijt van. ‘Daten’ met gekke ex staat garant voor louterende gekkigheid. De man is behept met een kinderlijke, speelse, levendige, beweeglijke, spontane, enthousiaste, impulsieve, en eerlijk is eerlijk, ietwat naïeve inborst. Voel je ‘m? Dat zijn ongeveer dezelfde de eigenschappen als waarmee ondergetekende haar eigen bestaan regelmatig tot puinhoop wist te transformeren. Moet ik nog uitleggen waarom wij exen zijn?

Desalnietteplus, tijdens zo’n avondje stad herhaalt de geschiedenis zich in een notedop: Gabbertje dansen op hardrock, met Donald Duck stemmetjes ‘Roots bloody roots’ van Sepultura nazingen, kruipend over de grond zoeken naar een mobieltje in onze zelf georganiseerde moshpit, al kuitenflikkerend* van de ene kroeg naar de andere springen, met mij op z’n rug een Alkmaarse kaasdrager nabootsen….. Vermoeiend? Pfff, wat heet, genoeg drinken, anders houden we ’t niet vol.

Als herboren rol ik tegen de ochtend m’n eigen stulpje weer in. Automatisch roep ik vergeefs de naam van m’n dooie kat. Die gewoonte zit nog in de kleine hersenen en die staan op dit moment in de Hertog Jan marinade, dus nevermind. Geen tranen, nu ff niet.

Goed, dit moeten we natuurlijk niet wekelijks gaan doen. Gebeurt ook niet hoor, want gekke ex en ik spreken niks af, we zien elkaar vanzelf… ‘als het weer zover is.’

  • Weet je wat een kuitenflikker is? Ik zal een afbeelding bijvoegen, oké?

Meer blog items