Goed, ik had dus een yoga retreat geboekt in het hart van een wereldstad. Twee vliegen in één klap, gelukkiger kun je me niet maken, in principe. Weet je trouwens wat yoga van oorsprong betekent? Verbinding, in de breedste zin van het woord. Denk aan het verbinden van lichaam en geest, de verbinding met andere mensen en de wereld om je heen. Kortom, verbroedering, eenheid, dat werk.

En dat gaat dieper dan je in eerste instantie zou denken. Eerlijk gezegd, voel ik die verbinding overal waar ik op reis ga of gewoon een weekendje weg ben. Steeds weer is er die herkenning, voel ik hetzelfde als mijn medereizigers, lig ik op één lijn met de lokale bevolking. Verbroedering is overal.

Want waar ter wereld we elkaar ook ontmoeten, overal zullen we een eenheid vormen, omdat we er in ons diepste wezen allemaal hetzelfde over denken. Of het nou gaat om een duikreisje naar Bali, een rondreisje Thailand, all inclusive in Egypte, weekendje Amsterdam, midweekje Barca… altijd kom ik tot die ene, onwrikbare, verbroederende conclusie…

DRONKEN ENGELSEN ZIJN LUIDRUCHTIG, ORDINAIR EN BLOEDIRRITANT !!!

Namastée

Meer blog items