‘Zeg, die vlieg die steeds om me heen hangt, dat is een boodschap van het universum!’

Mijn voordeurdeler lijkt niet onder indruk van mijn bevinding en gaat hoofdschuddend verder met het vervangen van de vuilniszak. Ja, de boel begon wat te stinken. Normaal doe ik dat soort klusjes, maar ik was dus ff druk, met de spiritualiteit van vliegen. First things first.

Hij volgt me namelijk overal, die vlieg en lijkt in z’n eentje te opereren. Thuis zit ie op het toetsenbord van de laptop. Als ik probeer te slapen, zoemt ie langs m’n oor. Wil ik koken, kruipt ie over de bevroren vis. Zet ik koffie, loopt ie tussen de bonen. Zelfs buitenshuis…. Doe ik een bakkie bij de buren, zweeft ie daar ineens rond de koektrommel. In een propvol café kijkt ie mee naar Nederland – Frankrijk. Op de sportschool kruipt ie over m’n yogamatje. Ik bedoel maar.

Toeval bestaat niet, dus ik ben op zoek gegaan naar de spirituele betekenis. Ja, waarom niet? Van vlinders, libelles en vogels is ook bekend dat ze wat te melden hebben wanneer ze opzichtig om je heen fladderen. Jammer genoeg mag ik het doen met een wat minder tot de verbeelding sprekend diersoort, maar dat doet niks af aan de diepere symboliek, lijkt me.

Want let op: een vlieg staat voor grote veranderingen en snelle aanpassingen. Hatsikidee, in your face! Fuck joh, wat spannend…

Zwijmelend in mijn spirituele bubbel zie ik hoe mijn roomie vloekend staat te vechten met nog steeds diezelfde vuilniszak: ‘Getverdegetver, ik weet niet waar dat spirituele insect van jou het over heeft, maar je moet verdomme eerder die vuilniszak vervangen! Scheelt een hoop van die gore maden!’ En dat is mijn boodschap!’

Meer blog items