Ach, het is zeker een leukerdje, dat zag ik meteen. Een lekkere, snelle jongen waar je mee gezien kunt worden. Op zich niet belangrijk, maar een beetje bekijks onderweg is best leuk. Houdt je scherp. Ik zou nooit zonder make up en uitgaanskleding met hem de hort op gaan. No way, wil er een beetje streetwise bijzitten. Want, heel eerlijk, hij geeft me kriebels in m’n buik.

Kan alleen z’n naam niet onthouden, die is me te moeilijk. En dat is opvallend, want ik ben echt een namenmens, qua mensennamen. Iedere Erik, Richard, Juan, Sebastián, Rachid of Gait die m’n levenspad kruiste, hoe kortstondig ook, staat met naam, gezicht, rugnummer en eventueel juryrapport in m’n geheugen gebeiteld. Geldt trouwens ook voor Suzanne, Marleen en Sharon-Shelby. Maar deze GT Coupé E Performance krijg ik moeilijk in m’n systeem.

Ik ben dan ook meer een (sorry voor dit jeukwoord) mensenmens dan een automens, dat zal ermee te maken hebben. Het is dat mijn huisgenoot van arbeidswege donders veel verstand van auto’s heeft en er wel eens eentje van een klant mee krijgt om te testen op onvolkomenheden. Wat in de praktijk neerkomt op een weekendje dollen met een sportief zwaargewicht, in dit geval de GT Coupé E Performance. Voor intimi ook wel GT Coup. Kijk, dat scheelt alweer, maar ik reken me nog niet tot zijn intimi.

Desalniettemin ben ik nooit te beroerd om interesse te tonen in andermans liefhebberijen, dus stapte ik afgelopen zondag nietsvermoedend in. Naast de trotse interim bestuurder, die mij erop wees dat deze vier wielen en een stuur de waarde hebben van een leuke rijtjeswoning in Assendorp. Mijn ‘nou doe mij dat huisje in Assendorp dan maar’ attitude bleef niet onopgemerkt. Toen ik weer opkeek van m’n mobiel stonden we inmiddels op een industrieterrein. ‘Hou je vast!’ glimlachte mijn chauffeur, ‘we trekken op tot 180!’

Gillend zweefde ik een momentje tussen hemel en aarde. Oh my..wat een kermisattractie! Dit optrek kunstje werd nog ettelijke malen herhaald die middag, elke x opnieuw ontvangen met hysterisch gegil. Wow!

Bij een sportief zwaargewicht dacht ik tot voor kort vooral aan Romelo Lukaku, maar die heeft nu zware concurrentie. In de vorm van de GT Coup.

Meer blog items