Eén van de vele wijsheden die de yoga leraar van mijn opleiding me bij bracht. ‘Je bent slimmer dan je denkt.’ Toen ik de man, inmiddels zo’n dertien jaar geleden, voor het eerst zag, geloofde ik hem meteen, zonder dat ie een woord had gesproken. Het onderbewuste vertelde me dat ik in goede handen was.

Die betreffende leraar zei altijd: ‘Alles wat ik je hier vertel, weet je allang, het zit al in je, het is latent aanwezig. Je bent veel wijzer dan je denkt.’ Een verhelderende, geruststellende, bijna strelende wijsheid.

Blijkbaar was ik dus niet alleen maar een ongeleid projectiel dat geen enkele opleiding had afgemaakt en totaal niet wist welke kant het leven op moest. Want: ‘Het universum heeft overal een bedoeling mee. Daarom ben je op deze yoga opleiding terecht gekomen.’

Mocht ik je nu even kwijt zijn als stukjeslezer, dat mag: ‘Omarm je weerstand, als je er aan toe bent, kom dan gerust bij me terug, het is goed.’ Verzin ik ook niet zelf hè, dit. Het onderbewuste laat het me opschrijven.

Goed, ben je nog bij me? Leuk. Dan gun ik je een dieper kijkje in de keuken van mijn onderbewustzijn. Want dat is me toch een wijsneus, niet te filmen. Ben best trots op haar eigenlijk en ze komt me donders goed van pas bij mijn yogalessen. Gisteren ook weer. Ik kwam als een verkleumde, gestresste kip zonder kop de sportschool binnen stomen, omdat m’n regenpak weer es lek was. Daarna bleek het leslokaal steenkoud en wilde de spotifylijst niet laden, maar nog geen 5 minuten later lepelt mijn onderbewuste doodleuk de ene liefdevolle minzaamheid na de andere op, alsof ze de wijsheid domweg in pacht heeft. En ik kan je vertellen…..dat heeft ze! Want wat die bijdehante snotneus me allemaal liet zeggen, let op:

‘Laat zijn wat er is, oordeel niet te hard over jezelf.’

‘Irritatie is slechts een reactie van het ego, je mag het loslaten.’

’Als je gedachten afdwalen, breng jezelf dan vriendelijk weer terug naar het nu.’

‘Yoga gaat niet over presteren, over zo lenig, zo ver of zo groot mogelijk.’

‘Probeer je ego los te laten.’

‘Het mooiste wat je kunt bereiken is acceptatie van je grenzen en het innemen van je ruimte.’

‘Accepteer wat je niet kunt veranderen, sta in je kracht, beweeg mee binnen je eigen grenzen.’

‘Je bent al goed zoals je bent.’

‘Wees tevreden en trots.’

Und so weiter und so fort…

Dat laatste is trouwens gewoon HAVO Duits, had een 9.4 voor mijn mondeling. Totaal niet belangrijk volgens mijn onderbewuste, maar mijn ego vindt dat altijd wel leuk om te vertellen. Jaha, ik ben slimmer dan ik denk…

Meer blog items