Natuurlijk had ik kaartjes voor Johan in Hedon, maar daar had ik ineens geen zin in.

Je leest het goed. Geen zin in Johan. Ronduit alarmerend, zeker uit mijn mond.

Johan is tenslotte één van mijn favo bands aller tijden. Het nummer ‘Swing’ van hun debuutalbum uit 1996 staat al genoteerd voor mijn uitvaart.

Al zo’n 25 jaar hou ik onvoorwaardelijk van Johan en nu had ik dus geen zin…

Ik ben namelijk tergend moe. Onrust en eindeloos wakker liggen zijn hun tol aan het eisen. Was deze kwelling eerder voorbehouden aan volle maansnachten, tegenwoordig is de hele maand eromheen ook een slapeloos drama.

Volgens de spirituele gidsen die ik al wakend heb aangeroepen (in je slaperige wanhoop doe je gekke dingen, zoals googlen op ‘spiritueel wakker liggen’, niks vragen verder) is dat vooral een groot cadeau, omdat mijn systeem zich aan het resetten is, ik ben aan het ‘spiritueel ontwaken.’ Ik moet geduld hebben, het zal worden beloond.

Juistem, ik zou dus dankbaar moeten zijn. Maar liever dan ‘spiritueel ontwaken’ zou ik zo onderhand eens ‘spiritueel in slaap vallen.’ Ik ben namelijk zodanig naar de tering dat ik geeneens zin in Johan heb, dus ik vind dat het spirituele systeem mij een rotstreek levert. Geen helpende gedachte, weet ik ook. Maar de kwellende gekte van niet slapen maakt een mens eerder cynisch dan dankbaar, in mijn beleving.

Maar ff serieus, naar de bliksem of niet, ik ga Johan niet in de steek laten, daarvoor staan ze te prominent op de soundtrack van mijn leven. Hoge pieken en diepe dalen, Johan en ik hebben samen zoveel meegemaakt. Vanavond moet ik er voor ze zijn.

Dus hier ben ik dan, in het mooie Hedon. Als vanzelf loop ik naar voren, ik moet bij het podium staan. Het wachten duurt lang, het valt me zwaar, maar ik moet geduld hebben. Het zal worden beloond. Althans dat hoorde ik van hogerhand.

De lichten gaan uit, de bandleden komen het podium op en nemen plaats achter hun instrumenten. Drummer Jeroen Kleijn gaat meteen aan het werk. En beloont mijn geduld…

Het intro van ‘Swing.’ Speciaal voor mij, kan niet anders. Ik ontwaak, er stroomt weer energie door m’n lijf. Deze avond gaat niet meer kapot.

Johan en ik laten elkaar nooit meer gaan.

Meer blog items