Krijg er maar moeilijk genoeg van, dat zonnetje. Verdomd weinig op aan te merken.

Maar zelfs langdurig stralend zomerweer kan niet één en al hosanna zijn, er is wat mij betreft namelijk wel één groot pijnpunt…

Mannen op sandalen.

Waar komen ze ineens allemaal vandaan? Hoe komen ze aan dat sneue schoeisel? Hebben ze dat met droge ogen gewoon zelf gekocht? Om ze vervolgens met diezelfde droge ogen doodleuk te dragen? En vooral… Waarom houdt niemand ze tegen?

Want sandalendragers zijn niet persé hopeloze singles die nog bij hun moeder wonen en op zolder met zichzelf en modeltreintjes spelen. Neen, met grote regelmaat loopt er gewoon een leuke, vlotte ‘moeder de vrouw’ naast. Of die zit thuis, waar ze blijkbaar niet de broek aan heeft.

Nou ben ik bepaald geen dominante dame ofzo, maar sandalen moet ‘die van mij’ niet flikken. Doet ie ook niet hoor. Ik vertrouw hem gerust een zonnig weekendje de hort op zonder dat ie zich laat verleiden tot sandalen. Weet ik zeker.

Kijk, een slippertje zie ik door de vingers. Twee ook nog. Eentje voor links, eentje voor rechts, vooruit. Op één been kun je niet lopen immers. Maar een echte kerel bezondigt zich niet aan sandalen. Vind ik althans…

Tuurlijk, het blijft een mening van zomaar iemand en iedereen is vrij om sandalen wel cool te vinden. Neem ik je toch even mee in een korte visualisatie. Sluit je ogen maar en stel je een ‘echte kerel’ voor. Er popt vanzelf iets op. Een potige bouwvakker, een automonteur, misschien een kooivechter… oké, een voetballer, kan ook.

Ja? Zie je iemand voor je? Mooi, denk daar dan es een paar sandalen onder…

Need I say more? Dacht ’t niet hè?!

Serieus hoor, zomer is een tijd van genieten, van niks moet en alles mag. Maar sommige dingen mogen niet moeten. Wij dames moeten geen ongeschoren benen onder een rokje. Heren mogen best beboste benen, zolang daar geen sandalen onder prijken.

Dit lijkt mij een vrij billijke afspraak, waar iedereen mee uit de voeten kan. Hoeven we ’t niet meer over te hebben, wat mij betreft…

Heb mezelf trouwens aardig in de vingers gesneden met die visualisatie oefening van net… Ik krijg dat beeld niet meer weg… van Romelo Lukaku op sandalen… 🙁

Meer blog items