Stuitte van de week op een oude conference van Theo Maassen. Een meer dan redelijk alternatief nu ik de komiek van mijn voorkeur even moet vermijden (zie mijn meest recente schrijfsel). Ik sloeg vooral aan op het fragment waarin Theo meldt alleen nog vreemd te gaan met vrouwen die dezelfde haarkleur hebben als zijn vriendin. ‘Anders kan ik elke keer het hele huis weer stofzuigen.’ Hoe kom je er op.

Maar het is wel heel herkenbaar, hoor. Dat stofzuigen. Man, ik zuig me suf, maar blijf op de meest idiote plekken lange, blonde haren aantreffen. Onder tafel, aan de waslijn, in de oven, in de Griekse yoghurt. Het zijn nog bekende haren ook.

En daarmee bedoel ik geen beroemde haren, die zou ik namelijk gewoon laten liggen. Als herinnering aan gezellige rendez vousjes met Adje van den Berg (u weet toch, lang blond haar en virtuoos op gitaar).

Ook de immer goedlachse deejay Frank van der Lende heeft me geen souvenirs nagelaten, is niet langs geweest. Net zo min als acteur Tygo Gernandt. Allang z’n sporen verdiend, maar niet bij mij achtergelaten. Zelfs Kroatisch international Domagoj Vida, ging vooralsnog mijn huisje voorbij.

Ken je Vida? Noemen ze ook wel de ‘knipoog Kroaat.’ Ingewikkeld verhaal, zoek maar ff op anders en oordeel zelf of je ‘m überhaupt op bezoek zou willen hebben…

Nee hoor, al die doorgeblondeerde haren zijn enkel en alleen van mijzelf. Geruststellende gedachte misschien, maar daarmee weet ik nog steeds niet wat ik in godsnaam te zoeken had onder de eettafel. Laat staan in de oven en de yoghurt.

Dat is dan meteen de enige mysterieuze factor in deze kwestie, want ook de oorzaken van mijn uitbundige haarverlies zijn verre van boeiend: Weersomstandigheden, overmatig blonderen, kopzorgen en leeftijd. That’s it.

Nou ja, dit wilde ik even kwijt, voor jou als lezer is er verder niet veel spannends aan. Sorry.

Goed, als je echt flauw wilt doen, zou je me eventueel kunnen verdenken van heimelijk kaal herenbezoek, maar dat is wel heel vergezocht, vind je niet….;)

Zeg nou zelf….die zou je toch nooooit binnenlaten… 😉 ?

Meer blog items